sobota 27. července 2019

Pes ušel 200 km za 2 dny! Hledal své majitele, kteří se ho zbavili






Dvě stě kilometrů lesem – tolik ušla za dva a půl dne fenka bullmastiffa, která vyskočila z vlaku na cestě zpět ke svému chovateli. Tam ji poslali majitelé, kteří už zvíře nechtěli. Fenka se je ale vydala hledat.



Fenku jménem Manoru prodala její chovatelka Ally Morozovová z Novosibirska, když jí bylo pět měsíců. Projevil o ni zájem pár z Krasnojarsku a Morozovová věřila, že psa svěřila do dobrých rukou. O půl roku později jí ale volala nová majitelka, že chce psa vrátit kvůli údajné alergii.



Fenku tak čekala dlouhá cesta vlakem po Transsibiřské magistrále. Po dohodě na ni měl dohlížet jeden ze zaměstnanců vlaku. Manoru se mu ale v zastávce vysmekla a vyskočila z vlaku. "Asi se lekla hluku, vypadala, jako kdyby ji zachvátila panika," popsal později muž pro Siberiantimes. I když na ní volal, nevracela a zmizela v 



Když se chovatelka o zmizení svého psa dozvěděla, prosila její majitele, ať se fenku vydají hledat, ti ale odmítli. Ally Morozovová měla o Manoru velký strach, o dva dny později se ale psa podařilo vypátrat. Její nalezení se zdálo být  nemožné – fenku totiž vypátrali ve vzdálenosti 200 kilometrů od místa, kde utekla z vlaku.



Fenka se vydala zpátky domů – našli ji zaměstnanci psího útulku na předměstí Krasnojarsku, ve kterém do té doby žila se svými majiteli, kteří už ale zvíře nechtěli. "Měla štěstí, že nenarazila na medvěda nebo vlka," řekla Morozovová.

Fenka sice přežila a našla cestu domů, ale byla hodně zraněná – měla zlomené dvě packy, polštářky na packách měla rozdrápané do krve, její čenich byl také zlomený. "Dobrovolník z útulku, který ji našel, řekl, že doslova plakala bolestí," popsala.




Morozovová zařídila fence odvoz zpět na chovnou stanici, kde se Manoru setkala i se svou matkou a sourozenci. Nyní chovatelka pracuje na tom, aby se fenka úplně uzdravila a platí pro ni všechna potřebná vyšetření.