sobota 30. listopadu 2019

GTA VI známe datum vydaní



GTA 6 vyjde zřejmě až v roce 2025. Vývoj potrvá deset let










Na internet unikly další informace od zasvěcených zdrojů o přípravách Grand Theft Auta 6, které – ačkoliv nebylo oznámeno – patří k nejočekávanějším hrám vůbec. Ostatně není divu, vždyť GTA 5 se stalo nejúspěšnějším produktem zábavního průmyslu všech dob – a stále se skvěle prodává.
Podle zákulisních informací se vývoj GTA 6 na plné obrátky rozjel až v roce 2018, tedy poté, co Rockstar Games dokončili náročný projekt v podobě Red Dead Redemption 2. První přípravy GTA VI už započaly ale v roce 2015, ale v té době na něm pracoval jen malý tým a v podstatě dával dohromady koncept hry.




Na Grand Theft Auto 6 nyní pracuje Rockstar North, který má sídlo ve skotském Edinburghu. Celkově má vývoj titulu zabrat celých deset let, což by znamenalo, že hra nevyjde před rokem 2025. Mimochodem: na Red Dead Redemption 2 potřeboval Rockstar rovněž dlouhou dobu a sice 8 let. Nové Grand Theft Auto je však ještě rozsáhlejším projektem.,



Pokud by se tyto informace potvrdily, znamenalo by to, že i samotné oznámení GTA 6 je ještě daleko v budoucnosti. Jak GTA 4, tak GTA 5 totiž byly veřejnosti představeny přibližně dva roky před samotným vydáním. V takovém případě bychom se oznámení šestky dočkali někdy v roce 2023.