sobota 1. února 2020

Kněz donutil devítiletého chlapce k orálnímu sexu. Ústa mu nakonec vypláchl svěcenou vodou






Na povrch vyplaval ošklivý, nepěkná věc. Amerikou se šíří informace o neuvěřitelném případu sexuálního zneužití dítěte církevním hodnostářem. Nejmenovaný kněz měl chlapce donutit k felaci. Nejspíše v domění, že tak svůj hřích odčiní, mu poté měl vypláchnout ústa svěcenou vodou.



V uplynulých letech vyšly najevo po dlouhé době stovky případů sexuálního zneužívání dětí představitely církví. Většina z nich je však už nyní bohužel promlčena a ti, kdo se jich dopustili, se spravedlivého trestu pravděpodobně nedočkají. Pokud snad neexistuje soud nejvyšší. Pouze dva knězi čelí obviněním za svoje počínání.

FOTO: 20 výpovědí o pravém charakteru americkém církve

Jeden z nich svou vinu přiznal a uvedl, že donutil chlapce k orálnímu sexu. Poté mu pusu vypláchl svěcenou vodou. Chlapec se později svěřil matce, která podala stížnost. Tu, jako drtivou většinu ostatních stížností, „zametl pod koberec“ washingtonský arcibiskup a kardinál Donald William Wuerl.
„Knězi znásilňovali malé chlapce a děvčata. Muži sloužící bohu těmto zvěrstvům nejen nahlíželi, ale dokonce je tajili,“ stojí v obžalobě nejvyššího soudu.
Do kauzy se zapojil i samotný papež František. Ten minulý měsíc zbavil kardinálského titulu osmaosmdesátiletého Theodora McCarricka. Právě kvůli sexuálnímu obtěžování chlapců a jiným aférám z kněžských seminářů.
Zhruba 17 tisíc lidí v USA nahlásilo, že byli v minulosti sexuálně obtěžováni církevními představiteli. Podobně třaskavou kauzou bylo zneužití malé holčičky, kterou přišel kněz navštívit do nemocnice poté, co prodělala odstranění mandlí. Zde se také jednalo o orální sex.