úterý 17. března 2020

Německo České republice zabavilo kamion s rouškami.






Kvůli pandemii koronaviru mnozí mluví o totálním selhání Evropské unie. Poslanec za EU Ivan David si myslí, poslední velký problém se zabavenými rouškami to zřetelně ukazuje.
” Německá pohraniční policie včera na zabavilo celý kamion s rouškami a hygienickými prostředky, který putoval do České Republiky aby pomohl jak občanům tak našim zdravotníkům. Celá řada nemocnic po ČR musí omezit celou řadu zdravotní péče.




Jak to tak vypadá tak tato ošklivá situace s koronavirem testuje celou řadu státních ale i jiných segmentů a Evropská unie je jedna z nich. Orgány EU nedokázali nikterak pomoc členským státům EU.



Vrchní představitelé EU stále mluví o solidaritě ale zatím to vypadá spíš naopak. Zákony Evropské unie zakazuje zabavit na hranicích někomu již zaplacené zboží. V tuto chvíli se ale ukazuje že nikdo na tyto zákony nedbá.



” Potřebujeme mít na svém území výrobu všeho, co je potřeba v období krize. a všeho co je potřeba pro přežití a zdravé fungování zdravoznického systému. Pokud nám toto nebude umožněno budeme nuceni vystoupit z EU” Vyjádřil se k situaci Ivan David.