neděle 20. prosince 2020

Česko kvůli nové mutaci viru uzavře zítra všechny hospody,fabriky,obchody a služby.

 





  • Britská mutace koronaviru se dostala do několika evropských zemí

    Mutace koronaviru, jejíž významné šíření zaznamenali na jihovýchodě Anglie a ve Walesu, byla odhalena i ve vzorcích v Nizozemsku, v Dánsku, v Itálii a v Austrálii. S odvoláním na WHO to napsal web BBC. Podle britských expertů se nový kmen viru SARS-CoV-2 může přenášet rychleji než ty předchozí.

  • Britská mutace viru se objevila v Itálii

    V Itálii objevili pacienta nakaženého novým kmenem koronaviru, zjištěným v Británii. Pacient a jeho partner se podle ministerstva zdravotnictví nedávno vrátili z Británie, a to přes římské letiště.

    Zákaz letů z Británie bude v zemi platit do 6. ledna, do Itálie zároveň nesmí vstoupit nikdo, kdo byl v Británii v posledních 14 dnech.

  • Česká republika zastaví od pondělního rána lety z Británie

    Lidé přijíždějící z Velké Británie do Česka budou muset ode dneška nastoupit povinnou domácí karanténu. Trvat může až deset dní. Od pondělí pak Česká republika zastaví lety z Británie. Důvodem je nová mutace koronaviru, která se v Británii objevila. Na twitteru to oznámilo ministerstvo zdravotnictví.





  • Novou, asi nakažlivější mutaci viru má i Jihoafrická republika

    Nová, zřejmě nakažlivější mutace koronaviru se objevila rovněž v Jihoafrické republice, kde podle místní vlády přispívá k druhé vlně nákazy. Epidemioložka Emma Hodcroftová, která působí na švýcarské Basilejské univerzitě, na Twitteru uvedla, že se jedná o jinou mutaci viru, než je ta, jež nyní vyvolává obavy v Británii.

    Jihoafrická republika je koronavirem nejhůře postiženou africkou zemí; od začátku epidemie zaznamenala 912 477 případů nákazy koronavirem a 24 539 úmrtí pacientů s nemocí covid-19. Prudký nárůst infekcí země eviduje od začátku prosince.