neděle 14. března 2021

Žena v sedmém měsíci těhotenství byla nalezena mrtvá na nemocničním lůžku

 


Těhotenství je pro většinu žen velmi náročné období nejen z fyzického, ale také z psychologického hlediska. Očekávání dítěte je sice radostná událost, průběh těhotenství může narušit zdravotní problém.




Proto se těhotné ženy často sledují během těhotenství na zdravotních prohlídkách u gynekologa. Při tragickém svědectví se zjistilo, že jedna těhotná žena byla nalezena mrtvá na nemocničním lůžku, ačkoliv ji přijali bez jakýkoliv zdravotních problémů. Jak mohla tato mladá žena přijít o život?

Objasnit její smrt mohou správní a soudní šetření

Žena byla nalezena mrtvá ve francouzské nemocnici Grand Hospital de l’Est Ile de Marne-la-Vallée v 7:30, kde byla přijata na gynekologickém oddělení. Byla v sedmém měsíci těhotenství a bez zjevného důvodu její smrt vyvolala hned několik otázek ze strany úřadů. Dítě nepřežilo také. Proběhla vyšetření, zejména toxikologická a anatomopatologická, která mají za cíl zjistit možné příčiny neobjasněné smrti.




Ženě bylo 37 let a její těhotenství bylo označeno za rizikové. Novinářům to řekl státní zástupce, který je za případ odpovědný. Podle novin a médií byla provedena pitva, která odhalila, že trpěla eklampsií, což je stav, který se objevuje především v pozdějším stádiu těhotenství. Způsobuje křeče spojené s příliš vysokým krevním tlakem.

Velká nemocnice o smrti této ženy chtěla promluvit. Litují, že k tragické události došlo a všechny své myšlenky poslali rodině a blízkým lidem zesnulé ženy. Probíhají dvě vyšetřování, jeden z lékařů řekl pod podmínkou anonymity, že nemohou být u každé postele v každé místnosti a je možné, že zrovna u této ženy byl nedostatek dohledu.



Nemocnice se chce v péči rozhodně zlepšit

Ředitel nemocnice sice nevznesl na toto téma během slavnostního slibu žádná slova, ale slíbil posílení nabídky péče. Uvedl, že budou obnovena lékařská zobrazovací zařízení, přijde nejmodernější srdeční skener a také se zřídí recepční služby zvlášť pro adolescenty a mladistvé. Bude potřeba také více lidských zdrojů v případě nouze a posílí se noční personál.

Tato nová opatření by mohla přijít v platnost v únoru a měla by splnit určitá očekávání, která mají všichni lékaři, kteří se rozhodli stávkovat. Eklampsie je charakterizována generalizovanými záchvaty. Preeklampsie postihuje 3-7 % těhotných žen až po dobu 20 týdnů. Způsobuje zvýšení krevního tlaku a zvýšení množství bílkovin v moči.

Eklampsie je jednou z komplikací preeklampsie a dochází k ní obvykle ve 3. trimestru nebo po porodu. Způsobuje záchvaty, které mohou pro těhotné ženy být velkým rizikem. Hlavním nebezpečím je smrt matky nebo plodu. Ženy, které tímto stavem trpí, by měly přijmout nezbytná opatřená, aby se zabránilo komplikacím. Mělo by se provádět pravidelné monitorování těhotných žen, protože tento stav se nesmí v žádné případě podceňovat.

Zdroj: Leparisien