sobota 22. května 2021

Zbavte svůj dům štěnic, blech, ale i mravenců. Jednoduše, rychle a navždy.

 





O takovém tématu se ve společnosti moc nemluví, ale rozhodně byste se divili, kolik domácností s tímto problémem bojuje. Pokud máte domácího mazlíčka, tu a tam se z procházky v parku vyvrbí pár blech v kožichu, které se doma mohou přemnožit – zalezou totiž klidně i mezi parkety. To stejné platí i o štěnicích. I v nejkrásnějším hotelu na dovolené si můžete do kufru nachytat pár štěnic, které si odnesete domů. Mravenci se především v letním počasí dostanou do domu jakoukoliv skulinkou v podlaze, ve dveřích a jinde. Prozradíme vám, jak se těchto nezvaných hostů efektivně zbavit.


Štěnice

Výskyt štěnic nás vždy dokáže pořádně vyděsit. Nejen, že zalezou do matrace, ale oni i štípou a zanechávají na těle nevzhledné červené pupínky. Rozhodně se jich musíme co nejdříve zbavit, aby nám doma nevznikla říše štěnic. Skvěle bude účinkovat borax. Zároveň ale budete potřebovat dvanáct vajec. Těchto dvanáct vajec uvařte natvrdo a vyloupněte z nich žloutky a smíchejte je se 70 gramy boraxu a půl sklenice cukru. Poté ze směsi vytvořte malé koule a rozmístěte je na místa, kde se štěnice vyskytují.




Mravenci

Mravenci milují cukr a jiná sladká jídla, například med. Smíchejte borax s medem v poměru jedna ku třem a směs vysypte na mravenčí cestičky. Mravencům také chutná kukuřičný škrob, ovšem pokud jej pozřou, škrob jim v těle nabobtná a mravenci uhynou. Také můžete vyzkoušet skořici. Nasypte kolem rohů či tam, kde se mravenci vyskytují skořici. Její vůně mravence odláká.




Blechy

Blechy se rády uhnízdí mezi spárami v podlaze, v koberci, pod nábytkem, dokonce v čalouněném nábytku a jinde. Pokud jste si všimli, kam blechy zalézají, posypte místa boraxem. Pokud je více míst, kde se blechy vyskytují, doporučujeme hojně místa zasypat boraxem a na den a půl opustit domácnost. Poté borax i s blechami vysajte a vyvětrejte domácnost.