neděle 19. září 2021

Andrej Babiš prohlásil, že zažíváme jedno z nejlepších období od vzniku Česka. Co je na tom pravdy?



 




Někdo si myslí, že jsme na tom špatně, jiní jsou toho názoru, že zažíváme nejlepší období.


Mezi ty, kteří si myslí, že jsme na tom velmi dobře, je Andrej Babiš. Ten prohlásil, že zažíváme jedno z nejlepších období od vzniku Česka. Co je na tom pravdy?


V pondělí v Česku přibylo 493 nově potvrzených případů onemocnění covid19, o čtvrtinu víc než před týdnem. Je to druhý nejvyšší denní počet od začátku června. Podle některých odborníků dojde patrně k tomu, že časem se zpřísní některá opatření. Už dříve epidemiolog Roman Prymula (57) pro životvčesku.cz nastínil, že v budoucnu by mohlo dojít k tomu, že i očkovaní by mohli docházet na revizní testy v souvislosti s onemocněním covid-19. Zejména pokud půjde o cestování. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (34) pro ZivotvČesku.cz uvedl, že jeho rezort tuto úvahu zatím vůbec neřeší.


Pořad Čau lidi se pravidelně vysílá od dubna 2017, jsou to tedy už více než čtyři roky, co premiér Andrej Babiš každou neděli shrne události uplynulého týdne. Hned na začátku nejnovějšího dílu pořadu Čau lidi tyto informace zdůraznil a dodal, že příprava pořadu, ač má dvacet minut, trvá vcelku dlouho. Velmi mi záleží na tom, abych vám každou neděli sděloval, co jsem udělal, co se děje a jaké máme názory na to, co čtete v mediálním prostroru," uvedl.


Zdražila se bavlna, cukri plyn Hned poté se zaměřil na aktuální téma, což je inflace...Hlavním důvodem je zdražení surovin. Ropa zdražila o 44 procent, plyn o 94 procent, hlinik o 47 procent, bavlna o 22 procent a cukro 21 procent," vysvětlil Inflaci v Česku řeší Česká národní banka, která je ústavně nezávislá a boj s inflaci podle premiéra umi. Dále Babiš zdůraznil, že země zažívá jedno z nejlepších nebo nejlepší období od vzniku samostatného Česka.,Máme plnou zaměstnanost a firmy sháněji zaměstnance," nechal se slyšet. Inflace ve Spojených státech je 5,4 procenta, v Polsku 5,4 procenta a v Česku asi 4,1 procenta," doplnil.


Jedině očkování ochrání naše životy Premier se vyjádřil také ke koronaviru ak očkováni. Uvedl, 2e momentálně se organizuje posilovaci vakcina, která je primarne pro lidi starší šedesáti let. Je to samozřejmě dobrovolné, ale je to dilexité. Protože je evidentní, že jediné očkování ochráni naše životy a vráti nás do normálu. My se samozrejme do normálu vracime, ale nezapominejte, že covid tu stále je," dodal Babiš. Jednim z poslednich témat, kterým se v pořadu zabýval, byly dezinformace. Podle Babiše se objevuje stále vice falešných informací, protože se bliži ríjnové volby do poslanecké sněmovny Otoky budou stále horši, dezinformace, Czlo mne i o hnuti. Ceská republika prosperuje, jsme osmá nejbezpečnejši zeme na svete. Nemáme ilegalni imigranty. Navyšili jsme dúchody, lide maji vsi prijmy a investuje se," uzaviel Andrej Babiš