neděle 19. září 2021

Proč se slaví Světový den sourozenců?


 







Mít bratra je jedním z nejúžasnějších darů, které vám život může nabídnout. Bratři Jsou to společníci života, první přátelé a lidé, kteří vás mimo jiné učí důležitým lekcím, jako je solidarita, empatie, sdílení nebo instinkt ochrany. Ačkoli v některých případech po dosažení dospělosti přestanou mít sourozenci společné zájmy, pravdou je, že obecně, láska, kterou cítíte k bratrovi nebo sestře, je těžké srovnat.

Dnes, 5. září, se slaví Světový den bratrů, což je důležité datum pro připomenutí důležitosti této postavy v životě jakékoli osoby. Chcete vědět více podrobností o této oslavě? Zde vám řekneme všechny podrobnosti, od kdy a proč se slaví, a dokonce i některé kuriozity. Protože i když vás život zavede na jiné cesty, bratr je jednou z nejdůležitějších osobností v životě jakékoli osoby.





Světový den sourozenců

Světový den bratrů se slaví 5. září téměř ve všech zemích světa, až na některé výjimky, jako je Argentina, která jej slaví 4. března. Tento den byl vybrán na počest Matky Terezy z Kalkaty, která zemřela 5. září v roce 1997. Tato žena zasvětila svůj život provádění různých sociálních prací na některém z nejvíce znevýhodněných míst na planetě.

Narodila se v Albánii a později se stala naturalizovanou Indkou. V roce 1950 byla zakladatelkou sboru misionářů charity v Kalkatě. Matka Tereza z Kalkaty zasvětila svůj život spolu se svými sestrami ze sboru pomoci ostatním, nastolení míru, lásky a klidu. nejpotřebnější lidi. Více než 45 let se staral o nemocné, osiřelé děti, chudé a umírání lidí při práci na rozšiřování sboru, který sama založila.

Důvodem, proč byl tento den vybrán k oslavě Dne sourozenců, je ocenit práci, kterou někteří lidé dělají pro ostatní. Protože tu nejsou jen pokrevní bratřiAle co, někteří lidé nabízejí svou lásku, náklonnost a solidaritu s ostatními lidmi. Protože někteří přátelé se stávají nejlepšími bratry na světě, i když jim v žilách neteče stejná krev.

Jak oslavit tento den

Život běží velmi rychle, každodenní povinnosti, práce a všechny úkoly, které je třeba vykonat, abychom se dostali vpřed, odcházeli málo volného času na to, co je opravdu důležité. Užívejte si rodinu, přátele a lidi, kteří nejvíce ovlivňují váš život. Tito lidé skutečně přinášejí jedinečné okamžiky, které vás budou provázet až do poslední chvíle, a proto je důležité věnovat čas posílení těchto vazeb.

Mnoho lidí považuje za samozřejmé, že ostatní vědí, jak se cítí o sobě, přátelích, sourozencích a dokonce i dětech. Není vždy snadné projevovat lásku slovy, ale pro druhou osobu je důležité ji čas od času poslouchat. Na oslavu Světového dne sourozenců není lepší oslava, než věnovat několik minut tomu, abyste zavolali sourozence nebo přátele, kteří se stali sourozenci, a řekněte jim, jak moc je máte rádi. Možná se budete cítit pohodlněji při odesílání zprávy, ale v tomto případě nejde o pohodlí, ale o skutečné úsilí odměnit druhou osobu.

I když je máte možnost navštívit, Užijte si jejich společnost s dobrou kávou, domácím dezertem a odpoledním rozhovorem vzpomínky na prožité chvíle. Obzvláště v této těžké době pandemie je důležité trávit čas s lidmi, které máte rádi. Samozřejmě nezapomeňte dodržovat extrémní opatření, objímat se očima, využít toho, že byste neměli kvůli bezpečnosti políbit jiné lidi a vyjádřit slovy vše, co cítíte.