středa 5. ledna 2022

Proč ženy podvádí více než muži? Důvody, na které byste si měli dát pozor

 





Ačkoliv je v nás zakořeněno to, že muži zpravidla podvádějí častěji než ženy, není to tak úplně pravda. Podle posledních průzkumů, které se zabývaly nevěrami u dlouhodobých vztahů, se ukázalo, že většinou jsou to právě ženy, kdo je ve vztahu nevěrný.

Jak však také tyto průzkumu ukázaly, chyba není pouze v ženě. Ženy se totiž, na rozdíl od mužů, k nevěře uchýlí jen v případě, že jsou ve vztahu dlouhodobě nespokojené, kdežto muž je schopen podvádět, i když je ve fungujícím a láskyplném soužití. Dále se tyto průzkumy zabývaly také otázkami, proč tomu tak je a co ženy vede k tomu, najít si milence.




Nedostatek času

Jakmile muž začne trávit většinu volného času se svými přáteli, hraním her nebo jinými činnostmi, do kterých nezahrne svou přítelkyni či manželku, začne žena hledat to, co jí chybí u někoho jiného. U toho, kdo na ni má čas vždy nebo jej rád udělá.


Málo pozornosti

U dlouhodobých vztahů se někdy může stát, že se jeden z partnerů přestane ohlížet na požadavky a přání toho druhého. Většinou k tomuto chování sklouznou muži a žena má najednou pocit, že je pro něj něco jako samozřejmost a je si její přítomností až příliš jistý. Každý člověk a ženy především se potřebují cítit potřebné, chtěné a vyslyšené. Jakmile se jí tohoto nedostane, poohlídne se po někom jiném.  

Nefunguje milostný život

Ačkoliv se tvrdí, že na tomto nezáleží, každý z nás moc dobře ví, že i tento faktor ve vztahu hraje velmi důležitou roli. Jakmile si dva v posteli nenotují, je to většinou začátek konce, a když k tomu má ještě žena za partnera malého sobce, který v tomto směru myslí jen na sebe, není se poté ani čemu divit, když si najde někoho jiného.

Kontakt s bývalou partnerkou

Mnoho mužů i po rozchodu nepřetrhne kontakt se svou bývalou partnerkou. I když tvrdí, že zůstali jen dobrými přáteli, žádná žena mu to neuvěří a vždy budou na místě pochyby. A vztah bez důvěry? Ten nemá žádnou budoucnost.




Konec vztahu

Některé ženy nemají odvahu na to vztah ukončit a namísto toho, aby se problému postavily čelem, začnou podvádět. Až poté se k tomuto kroku odhodlají a s partnerem se rozejdou. Někdy je totiž tento způsob rozchodu po dlouhých letech v partnerství tou jedinou volbou, jak celou situaci zvládnout a nezhroutit se.