čtvrtek 10. března 2022

Co se stane, když vedle své postele položíte citron a půjdete spát? ŠOKUJÍCÍ výsledek!

 

Citron patří k jedněm z oblíbených dochucovadel díky jeho osvěžující kyselosti. Mnoho lidí si ho dává do pití. V jednu chvíli koloval světem trend, že když ráno budete pít teplou vodu s citronem, lépe se vám bude hubnout. Každý specialista vám na to řekne svůj názor, ale pointa těchto hubnoucích rad je v tom, aby vám to chutnalo a nedělali jste něco, co nechcete. Povětšinu se o žádný zázračný výrobek s hubnoucími účinky nejedná, jak si všichni jeho kupující myslí, a to samé platí pro naši citronovou vodu. Jediné, jak by vám voda s citronem mohla pomoct se shazováním kil, je, že díky tomu napomáháte pravidelné hydrataci.


To následně vede k vyplavování škodlivých látek z těla a příjemně vás zaplní. Pokud si však myslíte, že vám to pomůže od přebytečné váhy, budu vás muset zklamat. Neznamená to však, že by to nemělo žádné pozitivní účinky. Pití citronové vody po ránu vás příjemně rehydratuje a chutná i lépe než voda z kohoutku. Citron sám o sobě navíc obsahuje vitamin C, jenž je důležitý pro správnou funkci organismu.

Jaké další mýty ohledně zrychleného hubnutí můžeme najít?

Jak doba postupuje a centrum dění se čím dál tím víc přesouvá do našich počítačů, můžeme se čím dál častěji setkávat s hoaxy. Jedná se o falešné zprávy, které mají za úkol jen upoutat čtenářovu pozornost a nad kvalitou podaných zpráv se příliš nepozastavují. V jednu chvíli se říkalo, že pití studené vody urychluje metabolismus, což také není pravda. Chladné prostředí sice rychlost našeho metabolismu podporuje, ale není prokázáno, že pouhé pití studené vody by to mělo na svědomí. Lidi pak zkouší nosit méně oblečení a v bytě si netopit, avšak pokud je to prováděno špatně, může to mít katastrofální účinky v podobě podchlazení, chřipky, atd.