neděle 25. září 2022

Hliníková folie dokáže zázraky: Takto jednoduše ušetříte za vytápění, stačí znát lidový trik

 




Hliníková folie je obrovským pomocníkem nás všech a to nejen v kuchyni. Už jste někdy slyšeli o tom, že se díky ní dá ušetřit za vytápění? Není pochyb o tom, že náklady na vytápění dokážou mnohé z nás v noci nenechat spát. Co udělat, abyste ušetřili za vytápění a zároveň za málo peněz přitáhli do svého bytu co nejvíce tepla? 

Jak se ukázalo, existuje geniální trik, který by měl znát každý. Potřebujete k tomu jen dvě věci.Tento důmyslný způsob, jak zamezit vysokým účtům, už obešel celou síť. Jak ušetřit na vytápění? Jednou z velmi užitečných věcí, které se najdou téměř v každé kuchyni, je alobal. Umožňuje skladovat potraviny a pro mnohé je naprostou nutností. Dokážeme díky němu ušetřit? Jak se ukazuje, existuje jednoduchý způsob, jak to udělat.

Díky triku s hliníkovou fólií můžeme počítat s tím, že naše účty za vytápění budou nižší. Abyste pochopili, v čem je trik, musíte vědět, že radiátory jsou obvykle umístěny tam, kde dochází k největším tepelným ztrátám, tedy pod okny. Pokud nemáme plně vzduchotěsná okna, potřebujeme k vytápění místností více tepla, což má za následek vyšší účty. V ten moment se hodí alobal a karton.

Díky hliníkové fólii si můžeme být jisti, že neztratíme téměř žádné teplo. Stačí karton zabalit do alobalu a umístit za radiátor. Je potřeba dát pozor na to, aby lesklá část fólie směřovala k radiátoru. Čím silnější fólie, tím lépe. Jak to funguje? Takto připravená deska zajišťuje, že teplo neuniká stěnami a okny, což v konečném důsledku přispívá k tomu, že platíme nižší účty za vytápění. Sdílejte tuto skvělou metodu s ostatními!