pondělí 19. prosince 2022

Ash a Pikachu dostali padáka. Pokémony ovládnou noví hrdinové

 




Po 25 letech čeká seriálové Pokémony největší změna od jejich vzniku. Padáka totiž dostali Ash a Pikachu, samotný seriál ale rozhodně nekončí! Kdo převezme žezlo hrdinů?

Hned na úvod článku si dovolíme důrazně varovat! Současným třicátníkům, kteří na seriálových Pokémonech vyrostli, se nebudou následující řádky číst zrovna lehce. Ke stovkám odvysílaných dílů, které jsme napjatě hltali v našich dětských letech na televizních obrazovkách, totiž neodmyslitelně patřil správňák Ash, s nímž chtěl kamarádit úplně každý. A pochopitelně i jeho věrný parťák Pikachu.

Ale tahle kapitola se po více než dvou dekádách chýlí evidentně ke konci. Do konce Pokémon: Ultimate Journeys zbývá už jen poslední epizoda, neboť ta předposlední měla premiéru 16. prosince. Nechceme prozrazovat dopředu žádné detaily, ale právě v nadcházejícím díle bychom se měli dozvědět, jaký osud čeká Ashe a Goha.




Nejlepší trenér Pokémonů

Všichni dobře vědí, že se Ash po 25 letech stal konečně nejlepším trenérem pokémonů, a tak jeho příběhová linka není tolik zajímavá, aby to pokrylo všechny plánované epizody. Tvůrci tedy prozradili, že se s naším nejlepším kamarádem z televizních obrazovek už neuvidíme. A to vcelku logicky platí také pro Pikachu.

„Být hlasem Ashe Ketchuma dlouhých sedmnáct let pro mě byla čest. Bude navždy žít v srdcích mnoha budoucích generací,“ napsala na Twitter dabérka anglické verze Sarah Natochenny, která Ashovi i dalším postavám propůjčovala hlas od roku 2006.



Noví hrdinové!

Abychom se mohli s oběma parťáky náležitě rozloučit, dočkáme se v lednu 2023 speciální bonusová série s názvem Pokémon Journeys in the West, která nám v 11 epizodách nabídne poslední dobrodružství Ashe a Pikachu.

Během nadcházejícího jara se nám v nové sérii tohoto seriálu představí hned dvě nové hlavní postavy – dívka Liko a chlapec Roye. Ti samozřejmě nebudou na všechny nástrahy sami, doprovázet je v jejich dobrodružstvích budou hned na začátku tři pokémoni z regionu Paldea – Sprigatito, Fuecoco a Quaxly. Prohlédnout si je i s jejich pány můžete v prvním zveřejněném traileru: