sobota 7. ledna 2023

Otec neustál rozvod a vyvraždil celou svou rodinu, včetně pěti dětí. Nakonec se sám zastřelil


 



V Utahu došlo k masové vraždě, která nakonec skončila sebevraždou. Otec rodiny tam zabil svou manželku, pět dětí a tchyni. Potom obrátil zbraň na sebe a vystřelil. Podle webu Toofab.com k hrůznému činu došlo dva týdny poté, co manželka podala žádost o rozvod. Více informací prozradila utažská policie. 


Osmičlenná rodina byla nalezena zastřelená ve svém domě v Utahu, jak uvedl web Toofab.com. Našli je policisté, kteří reagovali na podnět blízkých přátel rodiny. Na místě byli identifikováni manželé Michael a Tausha, její matka Gail a pět dětí - tři dívky ve věku 17, 12 a 7 let a dva chlapci ve věku 7 a 4 roky.


"Důkazy naznačují, že si podezřelý vzal život poté, co v domě zabil sedm dalších lidí," řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci prokurátor Rob Dotson. Podle agentury AP soudní záznamy potvrzují, že dva týdny před vraždou manželka Tausha požádala o rozvod. Starosta města Geoffrey Chesnut si ale nemyslí, že by důvodem masové tragédie byl rozvod. "Haightovi byli moji sousedé, nejmladší děti si hrály na mém dvoře s mými syny," prozradil starosta Chesnut. "Město Enoch je velmi blízká komunita... Je to obrovská rána pro mnoho a mnoho rodin, které prožily hodně dní s těmito jedinci, kteří jsou nyní pryč," dodal.

Podle přátel to byli mírumilovní lidé 

Místní zprávy uvedly, že šlo o církevně založenou rodinu. Manželka Tausha a jedna z dcer byly dokonce noc před vraždou viděny na jedné náboženské akci. Proč k masakru došlo, zatím není přesně jasné. Podle výpovědí blízkých přátel se jednalo o hodné lidi, které všichni milovali. K tragédii se vyjádřili i americký prezident Joe Biden se svou manželkou, kteří vyslovili soustrast a nad strašlivou ztrátou také truchlí.




Sdílej tento článek a podpoř autora článku.

Sdílení tohoto článku získá autor finanční odměnu. A bude mít chuť tvořit dále takový články.