pondělí 6. listopadu 2017

Brutální mučení myši rozhořčilo svět. Po krádeži jídla zažila středověk







S hlodavci ve svém obydlí každý zápolí jinak. Někdo si pořídí kočku, někdo past a někdo nepovoleného návštěvníka mučí a ještě si vše natáčí. Právě to se odehrálo v Indii, kde jistý Melahalli Ramanna přivázal myš ke sklenici a bil ji dřevěnou tyčkou. Chtěl ji tak potrestat za to, že mu v jeho obchodě několik týdnů kradla jídlo.
Video jen pro silné povahy ukazuje bezbrannou myš, jak je za každou jednu svoji končetinu přivázána ke skleněné sklenici a bita něčím, co vypadá jako dřevěná tyčka. Muž v jednu chvíli hlodavce uhodí tolik, že celá sklenice spadne na zem. Jestli zvíře mučení jak z dob středověku přežilo, není jisté.
Myš se muži podle indických médií usadila v jeho obchodě v Mysore na jihu Indie. Každou noc mu nakusovala zboží a ničila vybavení obchodu. Ramanna se jí několik týdnů snažil chytit, ale vždy bez úspěchu. Podařilo se mu to, až když obchod vybavil pastí na myši.




Chyceného hlodavce se pak snažil potrestat za škodu, kterou udělal. Na videu, které natáčel jeho kamarád, je zaznamenáno, jak při mučení Ramanna říká: „Už nebudeš jíst mouku a pšenici.“ Kamarád s mobilem v ruce se mezitím směje, že kdyby k videu byla připojená hudba, bylo by to lepší.

Ochránce mučení odsuzuje

Ostatním lidem ale záznam takovou radost neudělal. Ochránce zvířat z indického Čennaí Anthony Rubin se pohoršil: „To video je skutečně hrozné. Nevím, kam ten náš svět směřuje. Jak může někdo takhle začít mučit zvíře?“
Podle něj by měly zasáhnout úřady a muže potrestat. „Lidé, jako je on, jsou vážnou hrozbou pro společnost a měly by z toho být vyvozeny následky. Takhle se ke zvířatům nedá chovat. Je to mučení,“ dodal Rubin.