neděle 26. listopadu 2017

Chudák pes! Grázl ho praštil, hodil do pytle a zahrabal do sněhu

S nebývalou krutostí vůči zv
ířeti se setkali lidé z Šindelové na Karlovarsku. Neznámý pachatel se tam zvlášť brutálním způsobem pokusil zbavit psa. Zvíře zřejmě praštil po hlavě, hodil do pytle a zahrabal do sněhu. Pes jen zázrakem přežil.


Zachránkyně našla psa v Šindelové u cesty na Jindřichovice. Zvíře bylo ve zbídačeném stavu. "Majitel se ho krutým způsobem chtěl zbavit. Pes má krvavé šrámy na hlavě. Byl hozen do pytle a zaházen sněhem," napsala na Facebook žena, která psa našla.


Fotografie zraněného zvířete, zakrváceného jutového pytle a krvavých stop ve sněhu hned obletěly internet. Na facebooku je sdílely tisíce lidí, mezi nimi také člověk, který se o psa postaral.

"Dnes, 28. 1. 2017 jsme byli volání obecním úřadem Šindelová k pravděpodobně sraženému psu na jejich katastrálním území. Ještě v průběhu jízdy bylo volání přehodnoceno - jedná se o kruté týrání zvířete," popsal na Facebooku zásah provozovatel záchranné a odchytové služby pro zvířata Petr Prokeš.



"Na místě nám nálezci spolu s panem starostou ukázali tohoto pejska, kterého nějaký kretén praštil pravděpodobně lopatou po hlavě, zavázal do jutového pytle a zakopal do hromady sněhu. Pejsek se ale probral, dokázal se vyhrabat a tak si zachránit život. Pejsek byl neprodleně dopraven do veterinární ordinace MVDr. Jiránkové k ošetření, nyní se zotavuje u nás na stanici," dodal Prokeš.


Zachránci psa žádají všechny, kteří by mohli mít nějaké informace o tom, kdo se chtěl zvířete takto brutálním způsobem zbavit, aby se obrátili na linku 158.




Krajská policejní mluvčí Věra Hnátková v neděli dopoledne TN.cz informovala, že policisté případ zaznamenali, ale ještě neobdrželi trestní oznámení. Případem se ale policisté již začali zabývat.