sobota 25. listopadu 2017

Doživotí za brutální smrt Katie (†7)! Nezletilá dívka jí podřízla krk




Ačkoliv je jí teprve šestnáct let, dostala doživotí. Nezletilá dívka z nepochopitelného důvodu vloni podřízla hrdlo sedmileté Katie Roughové na hřišti v klidné části Yorku. Brutalita, se kterou hrozivý čin vykonala, otřásla i policií
.
Katie si hrála v klidu na hřišti, když k ní přistoupila jednou tak stará dívka s nožem v ruce. Než stihla holčička cokoliv udělat, útočnice se na ni vrhla a podřízla jí hrdlo.


Mezi prvními na místo dorazila maminka Alison (38), která se při pohledu na svou zakrvácenou holčičku zhroutila. "Zavolejte záchranku!" křičela zoufale. Bylo však příliš pozdě. I když lékaři bojovali o její život, dívenku nakonec museli prohlásit za mrtvou.

Od hrozivého incidentu uběhl už rok, rodiče se ale stále nemohou se smrtí Katie smířit. Pouhé dva týdny předtím, než se neštěstí stalo, jim holčička byla za družičku na svatbě. "Byla tak laskavé a ohleduplné dítě, byla oblíbená u spolužáků i učitelů. Roztomilá, věčně usměvavá a přátelská," vzpomínala tehdy na dívenku sousedka.



Podle soudce jde o velmi citlivý a výjimečný případ. Dívku (16) proto potrestal doživotím, informuje Sky News. Nejdříve po pěti letech od jejího věznění může dojít k přezkoumání případu, v současné době ale agresorka představuje podle soudce pro společnost velkou hrozbu. "Za těchto okolností zůstává otázkou, jestli vůbec existuje nějaký spolehlivý odhad, jak dlouho by toto nebezpečí mohla představovat," vysvětlil soudce.

Rodina je ráda, že má soudní tahanice za sebou. Katie jim ale nikdo už nevrátí. "Je konec procesu a to je úleva, ale není to konec. Náš příběh je o milujícím domově a rodině, která byla rozdělena v den, kdy jsme ztratili dceru," řekli zdrcení příbuzní.