neděle 19. listopadu 2017

Toto se děje Vašemu tělu, když jíte maso a brambory dohromady! Všichni by si toho měli být vědomi!




Většina lidí kombinuje jídla podle své chuti a toho, jaký mají zrovna hlad. Existují však některá pravidla, která je dobré dodržovat, pokud jde o kombinace potravin, protože ne všechny, které jsou chutné, by měly být konzumovány společně.
Pravidla pro kombinaci potravin jsou zvláště důležitá, pokud jde o kombinaci masa a brambor. Lidé konzumují tuto kombinaci tak často, že se stala obvyklou jak v restauracích, tak v domácnostích.
Až dosud nebyla tato kombinace nikdy zpochybněna a účinky na tělo nebyly nikdy zkoumány. Skupina výzkumných pracovníků však zjistila, že kombinace jakéhokoliv druhu masa se škrobem z brambor může vést k vážnému poškození Vašeho těla.


Co je tak problematické na kombinaci masa a brambor?

Ačkoli umění nebo tvorba dokonale zdravých pokrmů ještě musí projít nějakým tím výzkumem, existují určité vzory a pravidla, které jsou dobře zavedené a měly by být dodržovány.
Jedním z těchto pravidel je: nikdy nekombinujte maso s vysokým škrobovým sacharidem. To znamená, že byste se měli vyhýbat steakům a bramborám a dokonce i hamburgerům.
Dr. Wayne Pickering, dlouholetý přítel fitness legendy Jack Lalanne, vysvětluje, proč je tomu tak. „Naše tělo má určitou hodnotu pH, která se mění kvůli jídlu, které jíme, a našemu životnímu stylu. Škroby potřebují alkalické prostředí v trávicích orgánech, aby se správně strávily. Na druhé straně maso vyžaduje těžké kyseliny k trávení,“ vysvětluje.
„Při míchání těchto dvou jídel nedovolíte, aby Váš trávicí systém správně fungoval, a tak jídlo není správně stráveno a Vy získáte velmi málo živin, což může vést k určitým problémům, jako je pálení žáhy, nadýmání, kyselinovému refluxu, vážným problémům se zažíváním, atd.,“ pokračuje.



Neuvěřitelný osobní příběh jednoho lékaře

Jedná se o neuvěřitelný příběh dr. Williama Howarda Haye, zakladatele Hay Diet, který ze stravy vyloučil maso a brambory, čímž zlepšil své zdraví a ztratil přebytečné tuky.
Měl nadváhu a různé zdravotní problémy včetně dilatovaného srdce. To všechno vedlo k problémům, se kterými se rozhodl jednoho dne skoncovat.
Vytvořil jednoduchý dietní plán, ze kterého vyloučil maso v kombinaci se škroby a během prvních 3 měsíců dokázal ztratit 50 liber. Během této doby se mu také zlepšilo zdraví a podařilo se mu zotavit ze života ohrožujícího jeho srdeční stav.
Dr. Hay tímto způsobem vytvořil speciální dietu, díky čemuž začal zlepšovat životy mnoha lidí po celém světě.


Pokud jste si všimli některého z výše uvedených problémů a stavů, nebo máte nějaké další problémy s trávicí soustavou, možná je čas myslet na správné kombinování potravin a vyhybat se kombinacím masa a škrobu.
Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!