pondělí 4. prosince 2017

Jiří Kajínek opět v poutech!

V současnosti zřejmě nejznámější český vězeň, jenž dostal prezidentskou milost – Jiří Kajínek, skončil opět v poutech! A bylo to drama srovnatelné s jeho zatčením po útěku z mírovské věznice.





Náhodný kolemjdoucí je svědkem, jak v Praze na Pankráci běhají muži se zbraněmi. Policejní hlídka jede oznam proto okamžitě prověřit. Poblíž čerpací stanice opravdu zahlídne muže se zbraněmi v rukou. Okamžitě je proto přivolaná zásahová jednotka a hlídka celou situaci jen zpovzdáli monitoruje. Jeden muž se zbraní v ruce míří na dalšího, který s ním stojí na trávníku před obytným domem. Policisté se po chvilce shodnou, že v ozbrojeném muži snad poznávají Jiřího Kajínka, známého, prezidentem omilostněného muže, odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu.
Muži se zbraněmi - Policie v akci
Muži se zbraněmi - Policie v akci
archiv TV Prima





Podle pokynu zásahové jednotky ale policisté do situace nezasahují. Zásahová jednotka ozbrojené muže překvapí. Zakuklení muži během chvilky pošlou podezřelé muže k zemi a nasadí jim pouta. Jeden z mužů je opravdu Jiří Kajínek. V současnosti nejznámější český vězeň se okamžitě brání, že jde o velký omyl. Na místě je prý jen kvůli natáčení dokudrama Já, Kajínek a zbraně jsou makety. To opravdu velitel zásahovky potvrdí, během chvilky přiběhne navíc také produkční natáčeného dokumentu a ukáže policistům všechny potřebné dokumenty, které natáčení scén se zbraněmi povolují. Policisté následně konstatují, že je skutečně vše v pořádku, filmovému štábu ale doporučí příště mít nejen správně vyřízená všechna povolení, ale také před natáčením takových scén kontaktovat linku 158 a úmysl užití maket zbraní pro filmové účely jim oznámit. Předejde se tak vyděšení náhodně kolemjdoucích a obyvatel klidné pražské čtvrti. 
Dívejte se ve středu 28. listopadu v 16.50 na Primě!
Scény, jejichž natáčení vyvolalo zásah speciální zásahové jednotky, jsou součástí
4. dílu – Rekonstrukce – dokumentu Já, Kajínek, který uvidíte v neděli 3. prosince ve 20.15 na Primě.