středa 2. května 2018

Facebook bude fungovat jako seznamka. Chystá službu Dating






„Na Facebooku máme přes 200 miliónů lidí, kteří mají vyplněný status ‚nezadaný‘. A právě těm všem chceme pomoci najít dlouhodobý vztah,“ prohlásil Zuckerberg.
Hlava největší sociální sítě zároveň zdůraznila, že nová služba se skutečně bude soustředit na budování dlouhodobých vztahů. Tvůrci prý při návrhu budou myslet na to, aby aplikace nesloužila jen ke krátkodobému seznamování, jako je tomu u některých konkurenčních služeb.









Na ohlášení Zuckerberga prakticky okamžitě reagovaly propadem akcie celé řady známých internetových seznamek, uvedla agentura Reuters. Výrazný propad například zaznamenaly akcie firmy Match Group, která stojí za seznamovací aplikací Tinder.
Šéf Facebooku zatím neprozradil, kdy přesně bude služba spuštěna. „Bude to ale v nejbližší době,“ ujistil s tím, že Dating bude velmi dbát na bezpečnost a soukromí uživatelů.




Pár týdnů od vypuknutí skandálu  

Oznámení o nové službě přichází jen pár týdnů poté, co vypukl skandál týkající se uživatelských dat. V polovině března se ukázalo, že britská společnost Cambridge Analytica vysála data ze zhruba 87 miliónů účtů a využila je k tvorbě nástrojů na podporu Donalda Trumpa během volby amerického prezidenta. [celá zpráva]
Minulý měsíc Facebook také oznámil, že údaje prakticky všech uživatelů ze stejnojmenné sociální sítě se mohly relativně snadno dostat do nepovolaných rukou. Bylo to dáno tím, že Facebook umožňoval prakticky od svého vzniku hledat osoby podle e-mailu či telefonu, což mohli takzvaní sběrači dat zneužít. [celá zpráva]