sobota 11. července 2020

Muž v bílé dodávce láká malé děti! Lidé na Ústecku mají strach






Neznámý muž v bílé dodávce láká děti do auta. Jeden případ řeší policie. Rodiče na Ústecku proto mají strach o děti.



Stalo se to na sídlišti Špičák v České Lípě. Neznámý muž tam lákal nezletilého chlapce na svezení autem. Chlapce si vyhlédl na autobusové zastávce. Chlapec jeho nabídku odmítl a řidič nakonec odjel. Informace vzbudila na sociálních sítích rozruch.






Stalo se vašemu dítěti něco podobného? Ozvěte se nám na linku 666 99 99 99  Děkujeme.

Tam lidé popsali další případ, který se měl odehrát v Dubé. Chlapce z Chlumu se měl neznámý muž také z bílé dodávky zeptat, jestli chce odvézt. Chlapec k němu údajně nastoupil a nechal se svézt. Pak ale utekl. Školy na českolipsku už rozeslaly rodičům oznámení, aby si děti více hlídali. Některé organizace doporučují rodičům, aby si podobnou situaci s dítětem přímo nacvičily, aby vědělo, jak na nabídku potencionálního pedofila reagovat.




"Policisté nyní oznámení prověřují a ačkoliv se řidič dodávky žádného zjevného protiprávního jednání nedopustil, zkontrolují i záběry městského kamerového systému. Slibují si od nich možnost blíže identifikovat bílé motorové vozidlo, které se mělo po Špičáku v sobotu po obědě pohybovat," říká mluvčí policie Ivana Baláková.






Mohu potvrdit, že jsme v pondělí přijali oznámení o tom, že v sobotu 30. dubna kolem 12.30 nabízel svezení nezletilému chlapci řidič bílého dodávkového vozidla, a to na autobusové zastávce městské dopravy v Žitavské ulici na sídlišti Špičák v České Lípě. Když hoch nabídku odmítl, řidič ho k ničemu dál nepřemlouval ani nenutil a z místa odjel," uvádí mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Neznámý muž byl podle odhadu chlapce ve věku kolem 50 let, štíhlý, ne příliš vysoký a mluvil česky bez cizího přízvuku.









Nic takového se nestalo je to jen je to zkopírované z TN.cz a upravené pro web www.fakeclanky.cz