úterý 21. února 2023

Shopaholicadel: Parodická píseň je hitem internetu. Utahuje si z ní i jejího Davči


 



Český internet se už několik měsíců baví tvorbou bizarní influencerky Adély Pulcové alias Shopaholicadel. Ačkoli se jedná o jednu z nejzvláštnějších postav na naší scéně, stále se jí dostává ohromné pozornosti. Po jejím boku stojí snoubenec David, kterého Adéla podle mnohých diváků týrá. Právě toto téma znovu otevřel známý slovenský youtuber Duklock, který vytvořil parodický song “Co Na To David”, jenž se stal hitem na YouTube.


Nad “úspěchem” influencerky Adély Pulcové alias Shopaholicadel mnozí stále jen nechápavě kroutí hlavou. Tahle dívka totiž z hlediska počtu sledujících, ale i třeba zhlédnutí na jednotlivých videích, dokázala během velmi krátké doby předběhnout většinu dalších internetových tvůrců. Každé její video se stává virálem, lidé její výroky a hlášky parodují a pozornost jí věnují také mnohé reakční kanály.

 Zájem o Shopaholicadel je i ze strany médií. Nedávno si ji pozval do jednoho ze svých pořadů například mediální magnát Jaromír Soukup a jen o pár dní později se Adéla objevila jako host v dalším pořadu vysílaném na TV Barrandov. A přitom by podle mnoha diváků neměla vůbec vystupovat.



Shopaholicadel by měli zastavit

Už v létě loňského roku se proti Adéle spolčily tisíce lidí, kteří se snažili její pomyslnou slávu shodit. Kampaň #SrpenBezAdel, o které jsme psali, však splnila svůj účel jen na chvíli. Lidé, kteří chtěli Adélino působení na internetu zastavit, měli hned několik jasných důvodů. Jedním z nich je její onemocnění (pozn. red. Adéla trpí bipolární poruchou, tedy závažným duševním onemocněním), kvůli kterému podle lidí plně nekontroluje své výroky a celkové chování. Jiní zase argumentovali tím, že Adéla je zlá a arogantní osoba, která se povyšuje nad všemi ostatními a sebe samotnou přitom považuje za celebritu. V neposlední řadě lidé mysleli na Adélina snoubence Davida, kterého prý týrá.


#StopAdel: Song slovenského youtubera se stal virálem
Nyní se na pseudocelebritu zaměřil i známý slovenský youtuber Duklock. Ten vytvořil virální parody song "Co Na To David," ​v němž poukázal na Davidův krutý život. "Všichni řeší jen Shopaholicadel, ale nikdo neřeší, co David," píše se na úvod k pochopení textu. Youtuber v krátkosti zrekapituloval všechny nejzásadnější momenty, které se v souvislosti s dvojicí řešily. Znovu připomněl například fakt, že Adéla Davidovi zakazovala chodit na toaletu. Na závěr je ve skladbě jasné poselství: #StopAdel. Song má za dva dny čtvrt milionu zhlédnutí.