středa 31. května 2023

Kladivo na Shopaholicadel: Po kontroverzní youtuberce jde tajemná hackerská organizace


 




Kontroverzní youtuberka a tiktokerka Shopaholicadel má pořádně nahnáno. Internetem totiž kolují videa, v nichž ji počítačově upravený hlas vyzývá k tomu, aby do 31. prosince tohoto roku navždy opustila internet. Influencerka tak čelí drsnému vydírání.


Tajemná hrozba
Youtuberka Adéla Pulcová, známá jako Shopaholicadel, zažívá v poslední době pořádně perné chvilky. Na internetu se totiž objevil tajemný účet s příhodným názvem ENDGAMEADEL, který ji pod pohrůžkou zveřejnění kompromitujících materiálů vyzývá k ukončení kariéry na sociálních sítích.
Jestli za videi stojí jeden člověk, nebo skupina o více lidech, není přesně známo, ale podle slov zkresleného hlasu ve stylu hnutí Anonymous nebo vraha z filmu Saw, je těch, kteří usilují o Adélino zničení, mnoho. "Adéla Pulcová alias Shopaholicadel. Objevila se roku 2021 jako bizár českého internetu. Od té doby se začala rýsovat a plně projevovat její rozpolcená osobnost," zní v úvodu jednoho z prvních příspěvků ENDGAMEADEL.
"Zabíjení zvířat, ublížení na zdraví, vyhrožování smrtí, vyhrožování újmou na zdraví a násilné vyhrožování, nepravdivá obvinění, ublížení na cti, podvody a krádeže, vydírání, obchodování s drogami a jejich užívání, prostituce, pomluvy, padělání právních listin a zákonů České republiky, plagiátorství, psychická manipulace, citové zneužívání, ohrožování mravní výchovy dětí a mládeže, nesnášenlivost a podněcování k nenávisti vůči jedincům i skupinám lidí včetně sexuálních a etnických menšin," zmiňuje tajemný hlas jednotlivé Adéliny prohřešky za dobu jejího veřejného působení a požaduje odchod její osoby z internetu.



Paranoia a podrážděnost
Tvůrci anonymního YouTube kanálu navíc influencerku vydírají, že pokud tak Pulcová neučiní, doplatí na to její sledující a všichni, kdo ji finančně podporují. Zároveň prosí všechny soudné lidi, aby aktivně nahlašovali všechny její dostupné profily. Zdá se, že existence tvůrců ENDGAMEADEL bizarní youtuberku naprosto vykolejila. Paranoidní Shopaholicadel totiž v současnosti na svém TikToku banuje kohokoliv, kdo se jí nepozdává.
Zlost si Pulcová vybíjí nejen na svých followerech, ale i na svém "panu Dokonalém" Honzovi Kulasovi, který podle jejích reakcí na živých streamech pomalu, ale jistě upadá v nemilost, a zdá se, že historie jménem Davča se opět opakuje.