středa 21. června 2023

Shopaholicadel: V čem spočívá úspěch bizarní české influencerky?


 



Sláva má mnoho podob, ale ne každá z nich je chvályhodná. O tom by mohla  Shopaholic Adel vyprávět. Přečtěte si, o koho se jedná a díky čemu se na internetu tolik proslavila.

Kdo je Shopaholic Adel?

Shopaholic Adel (Shopaholicadel nebo také ShopaholicAdel) je pseudonym známé české influencerky Adély Pulcové, která se narodila 12. 9. 1993 v Praze. Na internetu se proslavila díky svému bizarnímu chování a bulvárem propíraným kauzám. Kromě toho prodává vlastní Shopaholicadel merch.

Shopaholicadel rodina

Podle tvrzení, která sama Shopaholicadel prohlásila pro online magazín Extra.cz nemá se svou rodinou dobré vztahy. Údajně ji již od dětství její členové šikanovali a upřednostňovali Adély sestru. Ta se však brání a tvrdí, že si Shopaholicadel vymýšlí. Adéla Pulcová byla v roce 2022 zasnoubená s Davidem Pražákem, se kterým se však v březnu 2023 rozešla. Jejím novým přítelem je Jan Kulas.

Shopaholicadel SuperStar

Poprvé na sebe Adéla upozornila v roce 2013, kdy se zúčastnila pěvecké soutěže SuperStar. Bohužel však předvedla výkon hodný hvězdné pěchoty (zařazení mezi zpěváky s nejslabšími výkony, pozn. autorky).

Shopaholicadel TikTok, YouTube, Instagram kauzy

Poté se na několik let odmlčela a na internetu se objevila až v roce 2021, kdy začala tvořit obsah na sociální síti TikTok, aby tak údajně zapomněla na své zdravotní a psychické problémy. Sama tvrdí, že trpí bipolární poruchou a prý mívala také neepileptické záchvaty, které léčí medikamenty.

Kromě TikToku působí také na YouTube a Instagramu, kde sdílí střípky ze svého života. Na první jmenované internetové službě ji sleduje téměř 60 tisíc odběratelů. Publikum se však podle komentářů pod videi skládá spíše z lidí, kteří se tvorbou kontroverzní influencerky baví v negativním slova smyslu.






"Slávu" si vysloužila díky kauzám, které se ve spojení s jejím jménem objevují na internetu (např. zabití vlastního morčete, prezentování panenky Markétky jakožto skutečného dítěte nebo setkání a komunikace Shopaholicadel s Harrym Potterem, používání prvků ze Starbucks loga apod.).

Shopaholic Adel: V čem spočívá její úspěch?

Všechny tyto a mnoho dalších bizarností na české publikum dobře fungují, a přestože lidé nemají Adélu příliš v oblibě, její tvorbu dále šíří. Tvoří influencerka tento typ obsahu záměrně? Nebo je pouhým důsledkem její rozpolcené a nemocné osobnosti?

Či dokonce projektem Kazmy (známého českého influencera, producenta a moderátora Kamila Bartoška), který stojí mj. za největším televizním skandálem v ČR? Ať už je pravda jakákoliv, jedná se o zajímavý fenomén, který bude zřejmě ještě nějakou dobu na českém internetu kolovat.

Shopaholicadel a Mikýř

Adélu probírají na internetu i někteří čeští YouTubeři. Níže si můžete pustit názor (čas 11:45) jednoho z nich –– Martina Mikysky alias Mikýře, který na svém YouTube kanálu natočil se Shopaholicadel rozhovor. Ve videu se mj. dozvíte, proč si vybral právě ji.






#️⃣ S kým chodí ShopaholicAdel?

Od roku 2023 je patrnerem Adély Pulcové Jan Kulas. Dříve byla zasnoubená s Davidem Pražákem.

#️⃣ Kdo je Adéla Pulcová?

Adéla Pulcová je česká kontroverzní influencerka, která působí na sociálních sítích TikTok, Instagram a YouTube.

#️⃣ Kolik je Shopaholic Adel?

Adéle Pulcové bude 12. září 2023 30 let.

Zdroj:

  • extra.cz,
  • kafe.cz,
  • antiyoutuber.cz,
  • cs.wikipedia.org.