úterý 14. listopadu 2017

Rick a Morty, šílený seriál plný nespočtu zajímavostí!

Rick a Morty, aneb pohádka ne tak docela určená pro děti.
Kdo kouká na zahraniční stránky, tak již ví své. Animovaný sci-fi komediální seriál nacpaný originalitou, zábavou, temnými vtipy, spoustou sprostých slov a někdy i velmi depresivními snímky, to je Rick a Morty. Seriál vznikl v roce 2013 a každým rokem získává obrovská kvanta fanoušků a sbírá samá dobrá hodnocení. Ikdyž koncept seriálu sahá již do roku 2006. 
Seriál připomíná trilogii filmů Návrat do Budoucnosti, kdy Rick je šílený vědec a Morty kluk ve školním věku. Společně prožívají dobrodružství, které si nikdo z vás neumí ani představit, až si občas sami říkáme, jak tohle tvůrce (Justina Roilanda, Dana Harmona a Ryan Ridley) může napadnout. Rick je geniální vědec, který je považován za nejchytřejšího člověka ve vesmíru, trpí alkoholismem a sklony k násilí. Jeho vnuk** Morty, často zvaný „Idiot“, který není zdaleka tak chytrý a má působit jako maskování. Na webu csfd.cz seriál získal velmi kladné hodnocení a to 93 %. Svoji zásluhou se tak v žebříčku umístil jako 10. nejlepší a 106. nejoblíbenější seriál. To každý pravý fanoušek tohoto seriálu musí již jistě vědět a tak tu pro vás máme připravené věci, kterých jste si nemuseli všimnout. Většina epizod totiž vlastní nějakou tajnou věc, myšlenku nebo animaci, které odkazují na jiná díla z celého světa. My jsme pro vás pár zajímavostí vybrali. Upozornění! Některé věci můžou působit nebo být spoilery.








Epizody Ricka a Mortyho na sebe nijak hodně nenavazují, i když určitý příběh tam najdete. Seriál je propletený skrz na skrz zajímavostmi a detaily, kterých si můžete všimnout. V jedné epizodě, je „sebrán“ celý jejich barák a domov i se zemí. Když se vše vrátí do normálu, v každé další epizodě je na zemi před garáží vidět prasklina, která odkazuje na původní epizodu, kdy byl jejich dům tak trochu jinde.
,
Celý dům je vlastně jedna velká reference, nepřipomíná vám něco? Třeba Perníkového Tátu. Ano, je to úplně ten stejný barák. V dalších epizodách Rick sbírá tajemné zeleně zbarvené krystaly na jedné z mimozemských planet. Ovšem, můžete si všimnout, že na krystalu je něco přilepeného. To něco, je mimozemský parazit, kterého můžete vidět v následujících dílech a to i přes to, že se o něm zmiňují až později.
Máte rádi kočky? Perfektní narážka 1. epizody 2. série. Co by to bylo za místo mimo čas a prostor, kdyby všude nelétala slavná Schrödingerova koč­ka?
Tvůrci také řekli, že nechtějí v do seriálu zahrnovat cestování časem, protože by to bylo moc složité. V scénách v garáži můžeme tedy na horní poličce u dveří vidět krabici, na které je napsáno „Time travel stuff (věci na cestování časem)“, což má poukazovat na to, že to tam nikdy nebude přidané.
Reference, reference a reference! Myslí na všechno..