pondělí 18. března 2019

Tvrdý trest: Úřady chtějí pokutovat moc hlasitou hudbu v autě






Někteří řidiči se prý chovají nespolečensky a úřady je za to budou trestat. Součástí nových nařízení je i pokutování za příliš hlasitou hudbu v autě. Naštěstí se tohle tvrdé opatření netýká našich silnic, s radikální vyhláškou přišly úřady v anglickém Bradfordu.
Pokud bude řidič hudbou z auta obtěžovat okolí, může vyfasovat pokutu 100 liber (přes 3.000 korun). Anglické město Bradford tak reaguje na stížnosti obyvatel, 70 % z nich v průzkumu uvedlo, že je někteří řidiči obtěžují svým chováním a že se kvůli tomu necítí bezpečně.



Bradfordská rada vydala celý balíček opatření proti “nespolečenskému“ chování šoférů, informoval britský Daily Mail. Nařízení mají zvýšit bezpečnost na silnicích v Bradfordu a jeho okolí. Pokutu můžou řidiči dostat mimo jiné i za příliš hlasité túrování motoru, kvílení brzd a podobně hlasité projevy při jízdě, a také za pokřikování z auta nebo nadávání kolemjdoucím.





Přestupky za volantem přibyly k dalšímu společensky nevhodnému chování, mezi které podle vyhlášek z posledních let patří třeba pokřikování na ulicích, vylepování letáků, skateboarding nebo plivání.

Kritici úřadům vyčítají omezování svobody a zneužívání vyhlášek k příliš tvrdému postupu v naprosto běžných situacích, které nikoho neohrožují.