pátek 22. prosince 2023

Záběry policejní akce: Volající chtěl napodobit střelbu v Praze, nastoupila na něj zásahovka

 




Policisté na sociální síti X zveřejnili video, které zachycuje jejich páteční zásah. Během něj zajistili osobu, která se údajně chtěla inspirovat pražským střelcem. Ten ve čtvrtek odpoledne usmrtil na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy 14 lidí a poté obrátil zbraň proti sobě.

„Včera o půl jedenácté nám volající sdělil, že se inspiroval střelcem, chce si pořídit zbraň a také zabíjet. Po několika hodinách byl ztotožněn. Úkony stále probíhají, zatím kvalifikováno jako šíření poplašné zprávy,“ informovala policie na sociální síti X.

Do ranních hodin se policii podařilo osobu ztotožnit. „Byla nasazena zásahová jednotka a podařilo se onoho volajícího zajistit. V nejbližší době budeme tuto skutečnost objasňovat. Opakuji, že tato osoba je již zajištěna,“ ubezpečil ředitel krajského ředitelství hlavního města Prahy Petr Matějček.

Záběry na sociální síti X ukazují zásahovou skupinu policistů, která si při páteční dopolední akci pro podezřelou osobu došla. Do bytu se zásahovka dostala násilím, následně se ozvaly rány připomínající střelbu nebo šrapnely a ihned poté křik „policie, policie“.